معاون خدمات شهری و محیط زیست سازمان بهشت زهرا با اشاره به نوسازی شبکه آبرسانی در این سازمان گفت: برای نخستین بار، قرارداد اجرای ۲۰ هزار متر سیستم آبیاری قطره‌ای در سازمان بهشت زهرا(س) منعقد شده و تاکنون ۸۵ درصد این پروژه اجرا شده است.

احیای آب در بهشت زهرا

به گزارش همشهری آنلاین، حمید مهری، با اشاره به اینکه در فاز اول، اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای در خیابان‌ها و بلوارهای اصلی، قطعه ۹۰ و حرم امام خمینی(ره) در اولویت بوده است، گفت با اجرای این پروژه، علاوه بر حذف شش تانکر آبیاری، حدود ۶۰ درصد در مصرف آب نسبت به روش‌های سنتی صرفه‌جویی شده است.

مهری با بیان اینکه وسعت فضای سبز در آرامستان بهشت زهرا(س) و حرم امام خمینی(ره) نیاز به آبیاری قطره‌ای را بیش از پروژه فعلی نشان می‌دهد، تصریح کرد: پروژه در دست اجرا تنها بخشی از سازمان و حرم را پوشش می‌دهد و امیدواریم با اجرای فاز اول در سال جاری، مجوز لازم برای توسعه آن در سال‌های آینده نیز اخذ شود.

وی افزود: نمونه شاخص این سیستم در قطعه ۹۰ اجرا شده است، به‌گونه‌ای که پیش از دفن متوفی، آبیاری قطره‌ای در تمام آن بخش راه‌اندازی شد و بلافاصله پس از کاشت درختان، آبیاری به این روش انجام می‌شود. همچنین حدود ۳۰۰۰ متر از پروژه آبیاری قطره‌ای در رینگ ۴۰۰ حرم امام خمینی(ره) اجرا و تانکرهای آبیاری حذف شده‌اند.

مهری ادامه داد: علاوه بر پروژه ۲۰ هزار متری آبیاری قطره‌ای، قرارداد اجرای ۶۵۰۰ متر آبیاری قطره‌ای نیز در نواحی سه‌گانه سازمان برای حذف آبیاری با شیر، شلنگ و تانکر منعقد شده است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست سازمان بهشت زهرا(س) با تأکید بر اینکه برای آبیاری فضای سبز آرامستان تنها از آب چاه و آب خام استفاده می‌شود و هیچ آب شربی مصرف نمی‌گردد، گفت: کاهش هدررفت آب، آبیاری یکنواخت و مستمر، افزایش راندمان، توزیع یکنواخت رطوبت در خاک، کاهش هزینه‌های نگهداری، حفظ سلامت گیاهان و جلوگیری از خشکیدگی از مزایای اجرای این طرح است. البته نیاز واقعی سازمان بسیار بیشتر از میزان فعلی است و امیدواریم بتوانیم مجوز توسعه پروژه را دریافت کنیم.

مهری خاطرنشان کرد: همزمان با اجرای آبیاری قطره‌ای، پروژه بهسازی و رفع نشتی شیرآلات و فلاش‌تانک‌های سرویس‌های بهداشتی آرامستان نیز انجام شده است.

صرفه جویی ۶۰ درصدی آب در سازمان بهشت زهرا+جزییات

احیای چاه های بلااستفاده

معاون فنی و عمرانی سازمان بهشت زهرا نیز از تامین پایدار آب و نوسازی شبکه آبرسانی در این سازمان خبر داد.

احمدرضا اسکندری، در خصوص ارتقای مدیریت شبکه آبرسانی در سازمان بهشت زهرا گفت: مجموعه‌ای از اقدامات فنی و زیرساختی اجرا شده که هدف اصلی آن تأمین پایدار آب، جلوگیری از هدررفت و افزایش راندمان تجهیزات است.

وی گفت: مهم‌ترین اقدام، اصلاح سیستم مکانیکی و الکتریکی دو ایستگاه پمپاژ برای تعیین فشار مورد نیاز شبکه بود که از ترکیدگی لوله‌ها جلوگیری و تأمین آب را ممکن کرد. همچنین، به‌روزرسانی تابلو برق چاه‌های آب موجب کاهش ۸۰ درصدی سوختگی الکتروموتورها و افزایش راندمان چاه‌ها شده است.

اسکندری بیان کرد: با توجه به توسعه آرامستان و نیاز فزاینده به آب، چاه‌های بلااستفاده قبلی شناسایی و در حال احیا هستند تا به مخزن متصل شوند. همچنین، نوسازی لوله‌ها و اتصالات برای افزایش دبی چاه‌ها در دست اجراست و دو حلقه چاه در قطعه ۳۰۸ و بخش دیگری از آرامستان در حال تعمیر است.

معاون فنی و عمرانی سازمان بهشت زهرا(س) افزود: برای نوسازی شبکه، جلوگیری از هدررفت آب، رفع مشکل فشار آب سرویس‌های بهداشتی و شیرهای برداشت، طرح اصلاح و نوسازی شبکه برداشت و تأمین آب ناحیه ۲ تهیه شده که حدود ۴۰ کیلومتر از شبکه اصلی و فرعی را پوشش می‌دهد و به‌زودی اجرا می‌شود. همچنین، طراحی یک مخزن جدید آغاز شده که آب مورد نیاز ناحیه دو را به‌طور مستقل پمپاژ کرده و آن را از ایستگاه شهدای گمنام جدا می‌کند.

اسکندری گفت: برای مدیریت مصرف و حذف آبیاری با تانکر در نواحی یک و سه، حدود ۲۰ کیلومتر شبکه اصلی آب خام برای توسعه آبیاری قطره‌ای طراحی شده که تاکنون چهار کیلومتر آن اجرا شده است. در این عملیات، شبکه‌های قدیمی آزبست و داکتین با عمر ۵۰ سال جمع‌آوری و با لوله‌های پلی‌اتیلن جایگزین شده‌اند. این اقدام به بهره‌وری بیشتر، به‌روزرسانی نقشه‌ها و دسترسی آسان‌تر به شبکه جدید منجر شده است.

صرفه جویی ۶۰ درصدی آب در سازمان بهشت زهرا+جزییات

کد خبر 998301
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha